Jezik / Lingua

sreda, 24. februar 2016

Kefalonija z najlepšo plažo na svetu

Grški otok Kefalonija, ki se nahaja v Jonskem morju, je zeleni otok, zelo gorat, s prečudovitimi plažami.

Hotel, ki je bil res odličen, smo imeli blizu mesteca Lassi. To mestece je zelo zaspano in se praktično nič ne dogaja. Med Lassi in glavnim mestom Argostoli pelje trajekt, ki je relativno poceni. Mi smo trajekt uporabljali tudi večkrat dnevno, ali ko smo šli na drugo stran otoka ali pa za večerno potepanje. 

Cestne povezave so zaradi gorovja zelo ovinkaste in na določenih odsekih tudi zelo ozke, kjer se prevažajo tako turisti kot tudi ogromni kamioni vlačilci.



 Argostoli

Otok je leta 1953 doživel velik potres in praktično zgrajen na novo. Samo ribiško mestece Fiscardo je ostalo nekoliko nepoškodovano, kjer lahko občudujete pristnost Kefalonije.

Kefalonija se ponaša z eno izmed najlepših plaž na svetu. Plaža Mirtos je resnično prekrasna, vendar mi smo imeli malo smole z ogromnimi valovi. Plažo smo obiskali večkrat v upanju, da bo valovov malo manj, pa smo imeli srečo samo enkrat, ko je bilo dopoldne morje čisto mirno in okrog poldneva se je že začelo peniti in nastali so ogromni valovi. Seveda se je takrat moja 4 letna hči zelo ustrašila teh valov, ki ji niso pustili, da vstopi v vodo, saj jo je vsak val podrl kot keglje na bwlingu. 

Otok se ponaša seveda še z drugimi lepimi plažami na skrajnem jugu (Skala), v bližini Lassi je znamenita rdeča plaža Xi, potem je malo manj obiskana plaža Petani in še in še bi lahko naštevala, nam osebno pa je bila najbolj všeč Makris Gialos in je tudi najbolj primerna za manjše otroke.

 Xi plaža-rdeča plaža

-
 Myrtos




 

Ni komentarjev:

Objavite komentar