Jezik / Lingua

sreda, 19. oktober 2016

Vse je pripravljeno za potovanje po Kaliforniji in Nevadi

Tako, skoraj vse je pripravljeno za potovanje!
Letalske povratne karte iz Benetk do Los Angelesa smo kupili v akciji pri Lufthansi. V Frankfurtu imamo minimalni postanek in potem naprej direktni let v LAX z največjim potniškim letalom A380. Še nikoli se nismo peljali s to največjo ptico. Pravijo, da se fantastično leti s tem letalom, da vzlet in pristanek komaj kaj čutiti in v kabini potnikov ni velikega hrupa motorjev. Poleg tega potniki svetujejo zgornje nadstropje, kjer je večji mir, vendar mislim, da bomo težko dobili sedeže prav v zgornjem nadstropju, saj je v zgornjem nadstropju za ekonomski razred samo nekaj vrst. Seveda bi lahko rezervirali sedeže že ob nakupu, vendar je bilo potrebno doplačilo. Na internetni strani Lufthanse v Manage My Booking smo videli, da so sedeži v zgornjem nadstropju skoraj že vsi rezervirani. Bomo kar mirno počakali, da se odpre on-line check-in in upali na dobre sedeže.


Avto smo rezervirali pri rent-a-car hiši Alamo. Za Alamo smo se odločili zaradi odlične cene, pozitivnih ocen strank, in predvsem zaradi možnosti skip the line in skip the counter. Mi smo se odločili kar za možnost skip the line, kar pomeni, da check-in narediš že preko interneta in si natisneš kodo. Ko prispeš do Alama greš direktno na parkirišče, najdeš kategorijo avtomobilov, ki si jo rezerviral in izbereš avto, ki ti je najbolj pri srcu. Ob izhodu pokažeš vratarju vozniško, kreditno kartico, s katero si rezerviral in natisnjeno kodo, ki si jo prejel na e-mail ob check-inu. Poleg tega so v Kaliforniji že obvezno vsa zavarovanja vključena v ceno, dodatne voznike vpišejo brezplačno, če pa potuješ s soprogo, lahko vozi tudi ona brez dodatnega vpisa.


Hotel za prve dve nočitvi imamo tudi že rezerviran v Los Angelesu v bližini Walk of Fame. Ker nas bo potem pot vodila naprej v Las Vegas in bo ravno tiste dni neki ogromen sejem s predvidenimi 160.000 obiskovalci, smo si za prvo noč v Vegasu tudi že rezervirali sobo. Naslednje nočitve pa bomo rezervirali sproti preko aplikacij Booking in HotelTonight.

Še nekaj dni je do jesenskih počitnic, potem pa si pripnemo varnostne pasove in vzletimooooo!!!!! 
 

Ni komentarjev:

Objavite komentar