Jezik / Lingua

torek, 29. november 2016

Brezplačno parkiranje po velemestih zahodne Amerike - Kalifornija

Včasih je res lahko velika potrata časa iskanje parkirnega prostora, ki vas lahko na koncu še krepko udari po denarnici. Zato nekaj nasvetov kako parkirati v ameriških velemestih brezplačno ali vsaj zelo poceni.

Na potovanju po Kaliforniji smo praktično povsod parkirali brezplačno. Ko smo prispeli na cilj smo vklopili aplikacijo Parkopedia in izbrali parkirišča, kjer se ne plača nič ali pa max. 1$.
Ta aplikacija nam je bila na tokratnem potovanju resnično v pomoč, ker smo vsakič brez težav in brez nepotrebnega kroženja zavili na pravo parkirišče in parkirali brezplačno.

V vseh treh velemestih se nam je zdelo zelo pomembno, da smo ob hotelu/motelu imeli tudi brezplačni parkirni prostor, zato smo že pri izbiri motela/hotela gledali tudi, da ima brezplačno parkirišče.

Los Angeles je mesto, ki je zasnovano tako, da brez avtomobila pač ne gre. V Hollywoodu v bližini Walk of Fame je cela vrsta parkirišč, kjer nudijo parkiranje za pavšalno ceno, potem so tu parkirišča, kjer je cena krepko zasoljena in na ceniku je označena cena, ki se obračuna po 15 min intervalu... Mi smo tam preprosto parkirali ob cesti in na parkomatu plačali s kartico, kjer je bila cena samo 1$ / uro. Ob znameniti ulici Rodeo Drive smo našli brez težav brezplačni parkirni prostor v pokriti parkirni hiši. Pri parkiranju ob cesti, na parkirnih prostorih, morate vedno paziti, kje lahko parkirate in kje ne, pozorni pa morate biti poleg prometnih znakov in cestnih označb, tudi kakšne barve je rob pločnika. Če ni pobarvan, lahko parkirate, če prometni znaki na ulici to dovoljujejo.

V Las Vegasu nekateri hoteli ponujajo brezplačno parkiranje tudi za zunanje obiskovalce. Zato tam ni nobena umetnost, da najdete brezplačni parkirni prostor čisto zraven znamenite ulice Las Vegas Strip. Torej tudi, če imate hotel malo bolj oddaljen od središča dogajanja, se lepo zapeljete do hotela, ki nudi brezplačno parkiranje. Mi smo spali v hotelu Linq in v hotelu The Palazzo / The Venetian in oba sta nudila brezplačno parkiranje.

Na poti smo obiskali tudi čudovito mesto San Francisco in naš motel se je nahajal na Lombard Street, kot velika večina drugih motelov. Motel je imel brezplačno parkiranje in po samem San Franciscu smo jo ubrali peš, avto pa pustili v motelu. Tudi ob znamenitem Golden Gate lahko najdete brezplačen parkirni prostor, od koder vas vodi odlično urejena peš pot do mostu (3 minute).








Ni komentarjev:

Objavite komentar