Jezik / Lingua

torek, 15. november 2016

Z Lufthanso do Los Angelesa na A380 - Kalifornija


Tokratne jesenske počitnice smo izkoristili za potovanje na zahodno stran Amerike. Karte, ki smo jih dobili izredno poceni, smo rezervirali neposredno preko Lufthanse. S prvim letom smo leteli iz Benetk do Frankfurta, tam smo imeli dobro uro časa, ki je bilo ravno prav, da smo prišli do pravega gate-a za let v Los Angeles, slikali največje potniško letalo na svetu, A380, ter se vkrcali na letalo. Ker smo potovali z otrokom, smo imeli prednost pred drugimi in smo se vkrcali na letalo med prvimi. Zanimiv občutek, ko vstopiš na prazno letalo.

 Letališče Frankfurt, Lufthansa A380

 Notranjost letala, economy class
Let je bil predviden ob 10:15 in skoraj točno ob uri smo zaprli vrata letala ter se odpeljali do vzletne steze. Res je, lahko potrdim, da vzletanja in pristajanja na takem letalu skoraj ni čutiti. Prostor med sedeži je v ekonomskem razredu res skromen, vendar za moje vedno predolge noge, kar ok. Filmi in zabava na letalu, tudi ni bila hvale vredna, vendar za preživeti. Hrana Lufthanse pa potrebuje bistveno izboljšavo.
Leteli smo še bolj severno kot po navadi in nad Grenlandijo se je kljub temu, da je bilo sredi dneva, kar nekoliko zmračilo. Čez severni Atlantik nas je spremljalo lepo vreme in lahko smo občudovali tudi iceberge in zelo lepo se je videlo Grenlandijo. Kljub napovedanimi turbulencami, je bil let zelo miren.
Na letališču LAX nas je na imigraciji pričakala dolga vrsta, vendar ker smo potovali z otrokom, smo zopet imeli prednost in preskočili ogromno vrsto. 1, 2, 3 in že smo bili zunaj na avtobusu za rent-a-car.
 Pogled iz letala na Grenlandijo

 Malo počitka na sedežu osebja

Vhod v zgornje nadstropje, LH A380
Po devetih dneh potovanja in prevoženih 2.600 km smo se vrnili na letališče v Los Angeles. Celotna kontrola na letališču je potekala zelo hitro in bilo ni nobenih zastojev.
Na letalu je imel moj soprog smolo z ekranom in kljub vztrajnemu trudu osebja Lufthanse, jim ni uspelo usposobiti ekrana. Ker je bilo letalo resnično polno, saj so nekateri potniki (predvidevam, da zaposleni pri Lufthansi) sedeli tudi na sedežih za osebje, nas niso uspeli prestaviti na drugo mesto. Zaradi neljubega pripetljaja z ekranom, nas je osebje streglo spredaj in zadaj. Prinašali so nam hrano iz premium class, točili šampanjec, Baileys in še in še. Kot opravičilo so nam podarili osnovne potrebščine iz prvega razreda in vsem podarili dvojne milje.

First class Lufthansa
First class Lufthansa, for men
First class Lufthansa, for women
Na Lufthansinem letu za otroke ni posebej dobro poskrbljeno. Iz drugih letalskih družb smo navajeni, da otroci prejmejo vrsto zanimivih stvari in daril, tokrat pa je bilo to darilce zelo osiromašeno. Pri kosilu je dobila ob kids meal samo barvice, šilček in en list papirja, ki je služil tudi, kot prtiček na pladnju.
   

 L.A. iz letala

Takole vas pričaka zastava na letališču LAX ob vtopu v ZDA

Ni komentarjev:

Objavite komentar