Jezik / Lingua

petek, 25. avgust 2017

Madrid - nekaj logističnih informacij

LETALSKE KARTE do Madrida
Tokrat smo za prvomajske praznike ujeli poceni karte in nismo prav preveč premišljevali, če bi šli ali ne. Letalske karte smo kupili v akciji preko RyanAir iz Bergama, ki ima let 3x dnevno v to čudovito špansko prestolnico. Druga možnost je bila še odhod iz Bologne z Ryanair ali iz Benetk z drugimi let.družbami, vendar so bile karte bistveno dražje.


PARKING
Do Bergama smo se odpeljali z lastnim prevozom, kjer smo pustili avto na enem izmed mnogih parkirišč. Letališče Bergamo ima res veliko in cenovno ugodno izbiro parkirnih prostorov. Mi smo izbrali in rezervirali preko interneta Orio BigPark, ki ima pokrito in nepokrito parkirišče. Lahko izberete tudi ali ključe avtomobila pustite njim ali pa jih odnesete s seboj. Parkirišče je oddaljeno samo nekaj minut od letališča in takoj, ko parkirate vas s kombijem odpeljejo na letališče oz. iz letališča.

PREVOZ IZ LETALIŠČA do CENTRA MADRID
Iz letališča Madrid se najbolj poceni pripeljete v center mesta z metrojem (4,50 €). Res hitra in najbolj ugodna varjanta. Metro postaja je na terminalu 2, ki je povezan s terminali T-1 in T-3, terminal T-4 ima svojo metro postajo. Od terminala 1 do terminala 2 smo peš potrebovali dobrih 10-15 minut.
Cena za metro vozovnice po Madridu je odvisna od cone, karto pa kupite na avtomatih, kjer lahko plačate s karticami ali z gotovino.

HOTELI
Izmed hotelov, ki jih je bilo malo morje, smo izbrali hotel Ibis Madrid Centro, ki je odlično izhodišče za vse turistične atrakcije. Hotel je čisto blizu metro postaje in zelo blizu peš cone. Večkrat smo se odpravili po Madridu kar peš, ker je bila okolica hotela tako prijetna in živahna. Hotelske sobe so bile zelo enostavne, kot so vsi hoteli v Ibis verigi, zjutraj pa smo imeli slasten zajtrk v manjši ampak moderni zajtrkovalnici. Najbolj mi je ostal v spominu odlično parfumiran ambient, ko si vstopil v hotel.

Podrobnosti o našem obisku Madrida si lahko preberete tukaj






Ni komentarjev:

Objavite komentar